Artiklar

Så blir industrirobotarna lönsamma även vid mindre serier
Det finns fortfarande mycket att göra när det kommer till att använda industrirobotar även vid mindre serier. Lösningarna för detta togs fram redan på 1980-talet, men nu ökar intresset alltmer.
Läs artikeln från Modern industri


Lågserieproduktion för underleverantör
Verkstadsindustrin Jitech AB i Småland mångmiljoninvesterar i unik specialanpassad robotsvetsanläggning för lågvolymproduktion. – Robotsvetsanläggningen levereras av Andon i Örebro och skall vara i drift februari 2014. Denna investering tillsammans med dess integrering till vårt egenutvecklade affärssystem kommer leda till kortare ledtider, bättre kvalitetsutfall, ökad flexibilitet och effektivitet.

Läs artikeln om Jitech


Automationslösning för modern produktionsfilosofi

Andon Automation har till det danska företaget Hardi, värdsledande inom sprut-teknologi för lantbruk, levererat en trestationslösning som mäter sig med kundens nya moderna strategi. Robotstationerna, för svetsning av ingående komponenter till sprutor, består av tre hängande absolutkalibrerade IRB 1600ID robotar samt materialhanteringssystem.

Läs artikeln från ABB:s tidning Robotics


Svetsning av bränsletankar

Vi har till Fueltech i Ronneby levererat en robotstation för montering och svetsning av steglådor, påfyllnadsrör samt nipplar på bränsletankar.

Robotstationen laddas med bränsletankar till en lägesställare med hjälp av en hanteringsrobot. En svetsrobot och hanteringsrobot i cellen används sedan i ett nära samarbete för att placera och svetsa de olika komponenterna. Till hjälp används en ServoRobot laser för att söka upp eventuella variationer på produkterna, samt för att fogfölja.

Läs reportage från ABBs tidning Kunden


Blandad produktion av hytter för entreprenadmaskiner

Vi har till Allt i Plåt levererat en anläggning för svetstning av hytter av olika typer till entreprenadmaskiner. Hytterna svetsas i en tvåaxlig lägeställare av en robot monterad i en treaxlig lägeställare. Hytterna transporteras in och ut ur svetscellen med hjälp av en transportvagn i kombination med rullbanor.

Läs artikel om Allt i Plåt

En av Europas största svetsrobotportaler till Sonstorps Mekaniska

Andon Automation har tillsammans med Sonstorps Mekaniska tagit fram en svetsrobotlösning för svetsning av fundament till Siemens Industrial Turbomachinery.

Portalen är åkbar utefter en golvmonterad räls och är försedd med två hängande svetsrobotar som kan förflyttas i två axlar.

Läs reportage från Norrköpings Tidningar


Dumpersidor till lastbilar

Vi har till det ryska företaget Nefaz levererat sex fasta robotportaler med två robotar i vardera portalen för svetsning av dumpersidor till lastbilar.

Läs artikel i Svetsaren